Elementet e On-Page SEO

elementet onpage seo

Çfarë është SEO on-page?

SEO on-site është procesi i optimizimit të komponentëve të ndryshëm të faqes suaj të internetit në mënyrë që të renditet në motorët e kërkimit dhe të sjellë trafik të ri. Elementet e On-site SEO përfshijnë element të përmbajtjes, element të strukturimit të faqes dhe element HTML.

Pse është e rëndësishme SEO on-page?

SEO-ja në faqe është e rëndësishme sepse i tregon Google gjithçka për faqen tuaj të internetit dhe se si ju u ofroni vlerë vizitorëve dhe klientëve. Ndihmon që faqja juaj të optimizohet si për sytë e user ashtu edhe për robotët e motorëve të kërkimit. Thjesht krijimi dhe publikimi i faqes suaj të internetit nuk mjafton – ju duhet ta optimizoni atë për Google dhe motorë të tjerë kërkimi në mënyrë që të renditeni dhe të tërhiqni trafik të ri. SEO OnSite quhet pikërisht “në faqe” sepse ndryshimet dhe ndryshimet që bëni për të optimizuar uebfaqen tuaj mund të shihen nga vizitorët në faqen tuaj (ndërsa elementët e SEO jashtë faqes dhe ato teknike nuk janë gjithmonë të dukshme). Çdo pjesë e SEO në faqe varet plotësisht nga ju; kjo është arsyeja pse është kritike që ta bëni atë në mënyrë korrekte. Tani, le të diskutojmë elementet e SEO në faqe:

Elementet e On-page SEO

Titulli i faqes

Titujt e faqeve të faqes suaj të internetit janë një nga elementët më të rëndësishëm të On-page SEO, përmban kodin <title>.

Titulli u tregojnë vizitorëve dhe motorëve të kërkimit se çfarë mund të gjejnë në faqet përkatëse.

Sigurohuni që të përfshini fjalën kyçe të fokusit për secilën faqe në titull. Përfshini fjalën tuaj kyçe sa më natyrshëm që të jetë e mundur.

Këtu janë disa praktika të duhura për titullin e faqes:

Mbajeni atë deri në 70 karaktere … më gjatë dhe titulli juaj do të pritet në rezultatet e kërkimit.
Mos e mbushni titullin me fjalë kyçe. Jo vetëm që mbushja e fjalëve kyçe paraqet një përvojë leximi të padëshiruar dhe të pakëndshme, por motorët modernë të kërkimit janë më të zgjuar se kurrë – ata janë krijuar për të monitoruar (dhe penalizuar!) përmbajtjen që është e mbushur në mënyrë të panatyrshme me fjalë kyçe.
Bëjeni atë të përshtatshëm për faqen. Përfshini markën tuaj në titull, psh. “Elementet e Onpage SEO – Aunela Digital”.

Përmbajtja e faqes

Përmbajtja e faqes është zemra e SEO në faqe. Ai u tregon motorëve të kërkimit dhe lexuesve se për çfarë bëhet fjalë për faqen tuaj të internetit dhe biznesin tuaj.

Hapi i parë për të krijuar përmbajtje me cilësi të lartë është zgjedhja e fjalëve kyçe dhe temave përkatëse. Kryeni kërkime për fjalë kyçe duke kërkuar terma në Google dhe duke parë se çfarë rezultate ka për konkurrentët dhe faqet e tjera. Ju gjithashtu mund të përdorni mjete si Ahrefs dhe UberSuggest.

Këtu janë disa praktika të duhura për të shkruar përmbajtje të faqes me cilësi të lartë:

Përfshini natyrshëm fjalë kyçe të shkurtra dhe të gjata.
Shtoni përmbajtje vizuale tërheqëse.
Zgjidheni në mënyrë aktive problemin e audiencës tuaj.
Zhvilloni përmbajtje që njerëzit ndajnë dhe duan të lexojnë.

Të gjithë elementët e tjerë të SEO në faqe rrjedhin nga përmbajtja e faqes me cilësi të lartë, prandaj investoni burime të bollshme për ta zhvilluar dhe optimizuar atë.

Meta tag-et

Përshkrimet meta janë përshkrimet e shkurtra të faqeve që shfaqen nën titull në rezultatet e kërkimit. Edhe pse nuk janë një faktor zyrtar i renditjes për motorët e kërkimit, ai mund të ndikojë nëse faqja juaj klikohet apo jo – prandaj, është po aq e rëndësishme kur bëni SEO në faqe.

Përshkrimet meta gjithashtu mund të kopjohen në mediat sociale kur përmbajtja juaj shpërndahet, kështu që mund të inkurajojë edhe klikimet nga atje.

Ja çfarë e bën një përshkrim të mirë meta:

Mbajeni atë deri në 160 karaktere.
Përfshini të gjithë fjalën tuaj kyçe ose frazën e fjalëve kyçe.
Përdorni një fjali të plotë, bindëse.

Alt-tekst i imazhit

Alt-teksti i imazhit është si SEO për imazhet tuaja. Ai i tregon Google dhe motorëve të tjerë të kërkimit se për çfarë kanë të bëjnë imazhet tuaja, gjë që është e rëndësishme sepse Google tani jep pothuajse po aq rezultate të bazuara në imazhe sa edhe rezultate të bazuara në tekst.

Kjo do të thotë që konsumatorët mund të zbulojnë faqen tuaj përmes imazheve tuaja. Megjithatë, në mënyrë që ata ta bëjnë këtë, ju duhet të shtoni alt tekst në imazhet tuaja.

Ja çfarë duhet të keni parasysh kur shtoni tekst alt të imazhit:

Përshkrues dhe specifik.
Të përshtatshëm në kontekst me përmbajtjen më të gjerë të faqes.
Mbajeni më të shkurtër se 125 karaktere.
Përdorni fjalë kyçe me masë.

Titujt

Titujt, të njohur edhe si etiketat e trupit, i referohen elementit HTML <h1>, <h2>, <h3>, e kështu me radhë.

Këto etiketa ndihmojnë në organizimin e përmbajtjes suaj për lexuesit dhe ndihmojnë motorët e kërkimit të dallojnë se cila pjesë e përmbajtjes tuaj është më e rëndësishme dhe më e rëndësishme, në varësi të qëllimit të kërkimit.

Përfshini fjalë kyçe të rëndësishme në titujt tuaj, por zgjidhni ato të ndryshme nga ato që janë në titullin e faqes tuaj. Vendosni fjalët kyçe më të rëndësishme në titujt tuaj <h1> dhe <h2>.

Shpejtësia e faqes

Qoftë duke u parë në një pajisje celulare ose në desktop, faqja juaj duhet të jetë në gjendje të ngarkohet shpejt.

Google kujdeset para së gjithash për eksperiencën e përdoruesit. Nëse faqja juaj ngarkon ngadalë ose rastësisht, ka të ngjarë që vizitorët tuaj nuk do të qëndrojnë – dhe Google e di këtë. Për më tepër, shpejtësia e faqes mund të ndikojë në konvertimet dhe një Bounce Rate shumë të lartë.

Kontrolloni shpejtësinë e faqes suaj të internetit në çdo kohë duke përdorur mjetin PageSpeed Insights të Google, ku gjeni edhe sugjerime si mund të përmiresoni shpejtësinë.

Responsiviteti

Google filloi të favorizojë faqet që janë të optimizuara për shpejtësi më të shpejta celulare – madje edhe për kërkime në desktop.

Është e rëndësishme të zgjidhni një shërbim të mbajtjes së faqes në internet, dizajnin dhe temën e faqes, dhe paraqitjen e përmbajtjes që është e lexueshme dhe e lehtësisht e lundrueshme në celular. Mund të përdorni mjetin e Google-së për Mobile Friendly Test për ta verifikuar.

Markup

Schema Markup është procesi i “shënjimit” të kodit burimor të faqes suaj të internetit për ta bërë më të lehtë për Google gjetjen dhe kuptimin e elementeve të ndryshme të përmbajtjes suaj.

Shënimi i strukturuar është mënyra për të shtuar veçori të tjera të përmbajtjes që shihni kur kërkoni diçka në Google. Mund të përdorni Schema Markup Generator për të krijuar script të përshtatshëm psh për FAQ.

Permalink

URL-të e faqeve tuaja duhet të jenë të thjeshta si për lexuesit ashtu edhe për motorët e kërkimit. Ato janë gjithashtu të rëndësishme kur mbani hierarkinë e faqes suaj të qëndrueshme ndërsa krijoni nënfaqe, postime në blog dhe lloje të tjera faqesh të brendshme.

Ja disa këshilla se si të shkruani URL miqësore me SEO:

Hiqni fjalët shtesë, të panevojshme.
Përdorni vetëm një ose dy fjalë kyçe.
Përdorni HTTPS nëse është e mundur, pasi Google tashmë e përdor atë si një faktor renditjeje pozitive.

Linkimi i brendshëm

Lidhja e brendshme është procesi i linkimit me faqe të tjera të dobishme në faqen tuaj të internetit. Psh më lart termin “optimizuar uebfaqen tuaj” e kam linkuar me një faqe tjetër të site përkatësisht me “Paketa për biznese“.

Lidhja e brendshme është e rëndësishme për SEO në faqe, sepse lidhjet e brendshme i dërgojnë lexuesit në faqe të tjera në faqen tuaj të internetit, duke i mbajtur ata më gjatë dhe kështu duke i treguar Google se faqja juaj është e vlefshme dhe e dobishme.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *