Si të krijoni një profil në Google My Business

profil ne google my business

Çfarë është Google My Business?

Google My Business është një mjet falas që lejon pronarët e bizneseve të vogla të promovojnë aktivitetin e tyre në Google Search dhe Maps. Me Google My Business, ju mund të lidheni me klientët tuaj, të postoni përditësime në profilin e biznesit tuaj dhe të shihni se si po ndërveprojnë klientët me biznesin tuaj në Google.
gmb rezultateGMB është një element thelbësor i SEO-së lokale. Pra, është e rëndësishme të theksohet sa thelbësore është që të dhënat e listimit tuaj të jenë të sakta dhe të përditësuara.

Zakonisht, GMB dalin poshtë rezultateve me pagesë (Google Ads, lexoni më shumë në: Bazat e Google Ads) por në Shqipëri dalin shpesh të para në rezultate, pasi reklamat me pagesë në Google Search janë akoma të rralla për shumicën e kategorive(edhe per faktin që Shqip nuk është akoma e suportuar). Besoj e keni vene re që kur bëni një kërkim për një shërbim/produkt ju dalin rezultatet e hartës (referojuni imazhit) ku mund ti rendisni edhe sipas lokacionit.

“Sipas Google, çdo muaj ka mbi pesë miliardë kërkime për restorante, tre miliardë kërkime për hotele, një miliardë kërkime për dyqane veshjesh dhe 600 milionë të tjera kërkime për sallone flokësh dhe bukurie.”

-Është e rëndësishme të theksohet se Google My Business nuk zëvendëson faqen tuaj të internetit; në vend të kësaj, është një profil marketingu plotësues për t’ju ndihmuar të tërheqni më shumë sy në faqen tuaj të internetit.-

Hulumtimet sugjerojnë që 50% e konsumatorëve vizitojnë një dyqan ose biznes ditën e kryerjes së një kërkimi lokal, të tilla si “dyqan lulesh pranë meje”, dhe se 80% e konsumatorëve humbasin besimin në bizneset lokale nëse shohin të dhëna ose biznes të pasakta ose jokonsistente të kontaktit. Kështu që ju do të dëshironi që ju të mbani të përditësuara të dhënat tuaja.

Pse të krijoni një profil në Google My Business?

Llogaria juaj e Biznesit tim Google e bën më të lehtë për klientët që t’ju zbulojnë, mësojnë dhe kontaktojnë biznesin tuaj. Këto janë përfitimet kryesore të një llogarie të Google My Business, dhe nëse kjo nuk është e mjaftueshme për t’ju bindur, merrni parasysh disavantazhet e të mos pasurit një të tillë:

Ju rrezikoni të humbni klientët. Pa një llogari të Google My Business, ju nuk shfaqeni për klientët që bëjnë kërkime në internet, dhe si mund të shikoni nga shumë statistika: KLIENTI JUAJ ËSHTË ONLINE

Jeni nje hap pas konkurrentëve. Klientet do të kenë më shumë gjasa të klikojnë dhe të angazhohen me një Profil Biznesi tjeter në rezultatet e kërkimit. Konsiderojeni listimin tuaj ne Google si nje pasuri e patundshme.

Hapat për të krijuar një profil në Google My Business

1. Shkoni te business.google.com/create

krijimi i google my businessKy është linku për të hyrë në Google My Business. Do të ktheheni rregullisht në të, kështu që ruajeni si bookmark 😃

2. Shkruani emrin e biznesit tuaj

Nëse keni të njëjtin emër si një biznes tjetër në qytetin tuaj, do të shihni që funksioni i plotësimit automatik sugjeron ato biznese për ju. Kjo do t’ju lejojë të shihni nëse lista e biznesit tuaj ekziston tashmë dhe për të shtuar një profil të ri GMB në një biznes ekzistues nëse sapo keni hapur një vendndodhje të re.

 

3. Zgjidhni kategorinë e biznesit tuaj.

krijimi i gmb 1 Kjo është një fushë shumë e rëndësishme.Jo vetëm që do të ndikojë fuqishëm në llojet e termave të kërkimit për të cilët shfaqeni në Google, por gjithashtu do të shfaqen brenda profilit tuaj të Google My Business. Mund të shtoni edhe kategori dytesore, por esenciale të specifikoni kategorinë kryesore të biznesit tuaj.

 

4. Specifikoni zonat.

krijimi i gmb 2Specifikoni zonat ku ofroni shërbimin/produktin, në mënyrë që Google të mund të shfaqë me saktësi biznesin tuaj për kërkime në ato zona, edhe pa një adresë fizike. Vendosni një ose më shumë qytete apo edhe gjithë Shqiperinë nëse bëni dërgesa.

5. Shtoni informacionet dhe detajet e tjera.
Informacionet e tjera nuk jane te detyrueshme, por nese deshironi te keni nje vizibilitet sa me te mire dhe nje listim te kompletuar, specifikojini ato.

6. Përfundoni verifikimin tuaj të Google My Business.

Google kërkon të verifikoj biznesin tuaj prandaj dergohen nje kod PIN permes postes, e cila vjen per rreth 14 dite. Ka raste qe mund ta verifikoni permes email apo nr, por kjo vetem ne rastet e nje profili ekzistues qe ju po kerkoni pronesine.

krijimi i gmb 3

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *